ziclogoeps.jpg

Verre innovatieve sprongen..... dichter bij de mens!

De mogelijkheden en de kwaliteit van de zorg voor de mens – respectievelijk de patiënt - maakte de afgelopen decennia een flinke sprong vooruit.  Daarnaast is er ook  een sterke diversificatie in de opvangmogelijkheden merkbaar. Een ziekenhuisverblijf wordt steeds korter. Onmiddellijk na een operatie kan men vaak al beginnen inpakken om elders verdere zorg te krijgen. Dat kan thuis zijn maar even goed in het woonzorgcentrum. Er zijn ook  tussenstappen mogelijk: zorghotels zijn daar een mooi voorbeeld van.  

Bovendien  biedt de digitalisering in de zorg  steeds meer, gedetailleerdere en accuratere info  over individuele zorgbehoeften. Deze gegevens helpen zeker om te evolueren naar meer zorg op maat. 

Door de verbreding van het zorgaanbod komen er uiteraard meer actoren op het terrein. Die moeten -mét respect voor de privacy én op een beveiligde manier- zo snel en goed mogelijk over de meest accurate en actuele gegevens beschikken, op maat van de zorg die zij bieden. We willen immers dichter bij de mens staan in het volledige zorgtraject. 

Veel dichter dan wearables en thuis-sensoren kunnen we niet bij de zorgbehoevende komen. Leken wearables initieel leuke hebbedingetjes, dan is intussen duidelijk dat ze een nagenoeg onbegrensd potentieel hebben om onze gezondheidstoestand via diverse parameters  correct op te volgen. Een grote opportuniteit! 

De te nemen innovatieve hordes zijn niet klein. We hebben veerkrachtige  kangoeroepoten nodig om de sprongen met de nodige creativiteit te nemen. Het  Zorgsymposium 2015 gaat  op deze uitdaging  in; de impact van de nieuwe hulpmiddelen is niet louter  technologisch, dit alles  vraagt aanpassingen aan de manier waarop zorgprocessen georganiseerd worden waaronder ook het HR beleid en vereisen bovendien duidelijkere beslissingen op beleidsniveau.

De 7e editie van het Zorgsymposium  heeft opnieuw  een aantal bijzonder actuele en spraakmakende  onderwerpen in petto, opmerkelijke cases en sterke sprekers. 

Save the date: 20 oktober in de Montil te Affligem! Of nog beter: “be the early bird” en schrijf in aan voordeeltarief!